Skip to main content

Radonsikring

Hos Byggefirmaet Kastanien er vi certificeret installatør af ARDEX radonløsninger. Bygningsloven kræver i dag, at alle nye huse skal være sikret mod radon. Ved nye huse må radonniveauet ikke overstige 100Bq/m3. For ældre huse må radonniveauet ikke overstige 200Bq/m3.

Hvad er radon?

Radon er en radioaktiv gasart. Det er når grundstoffet ’radium’ henfalder at Radon dannes som en ædelgas. Radon findes naturligt i jordens undergrund hvorfra den siver ind i almindelige hjem. Der har i de seneste 20 år været stor fokus på dette problem, fordi Radon kan skabe seriøse helbredsmæssige problemer for enhver der er dagligt i kontakt med stoffet.

Murer med høj viden indenfor radonsikring

Indeklima og sundhed i hjemmet har større og større fokus i hverdagen. I takt med at murerteknikker og generel teknologi i samfundet udvikler sig. Bliver det nemmere at og mere vigtigt at optimere forholdene i hjemmet, for at sikre at dit hjem, er der hvor dit helbred tages bedst hånd om. At bo i en ældre bolig med høj radonmåling, kan være meget usundt og der har derfor været stort fokus på dette og at informere danskerne om at man bør få målet sine hjem.

Hvorfor er radonsikring relevant for dig?

Der dør flere danskere hvert år af radon end der gør i trafikken. Det kan forårsage lungekræft, hvor særligt rygere er udsatte og det kan medvirke til at små børn udvikler leukæmi. Med andre ord, så kan de helbredsmæssige problemer ved kontakt med radon være seriøse. For rygere, er Radon, ifølge WHO, den næstmest medvirkende årsag til lungekraft.

Vi mener derfor det er relevant for enhver at få foretaget en radonmåling i hjemmet, for at sikre at radonniveauet ikke overstiger 100 Bq/m3.

Er radonsikring et lovkrav?

Radinsikring har siden 1998 været et lovkrav i Bygningsreglementet. Nybyggeri skal være radonsikret. Siden 2010 har der været nærmere inskærpet at radonmålinger ikke må være over 100 Bq/m3 i hjemmet.

Få radonsikret din bolig med radonsug og lufttætning

Som nævnt, er vi hos Byggefirmaet Kastanien i Slagelse cerfificeret installatør af radonløsninger. Hvad er det så for løsninger?

Det er f.eks. lufttætning og trykudligning. Ved trykudligning benytter vi radonsug. Der er to forskellige typer radonsug. Det er passivt radonsug og aktivt radonsug. Et radonsug benyttes til enfamilieboliger, parcelhuse, rækkehuse og lignende. Det sænker lufttrykket under selve gulvkonstruktionen i huset, hvilket mindsket mængden af jordluft som siver ind i bygningen. Da radon befinder sig i denne jordluft kommer der mindre radon ind i hjemmet.

Radonsikring under renovering

Et passivt sug er når radonruget udelukkende opnås ved den naturlige temperaturforskel der opnås mellem ude- og indeklimaet. Et aktivt sug er det samme hvor der samtidig er implementeret en ventilator. Et aktivt radonsug benyttes når et passivt sug ikke er nok.

Lufttætning foregår ved at bygningens fundament tætnes, så mængden af jordluft der siver ind i huset gennem sprækker og utætheder minimeres.

Kontakt os i dag for radonsikring

Vil du gerne have foretaget radonsikring af dit hjem eller bygning, så kontakt os i dag.

Kontakt os

Få et gratis tilbud

Har du en opgave som du gerne vil have et uforpligtende tilbud på?

Hos Murerfirmaet Kastanien kan du være sikker på at få en rigtig god pris til dit byggeprojekt. Er det tid til et nyt badeværelse, et nyt køkken, eller noget helt tredje, så kontakt os endelig for at høre nærmere om vores priser.

Dit håndværkertilbud afhænger helt af projektets omfang, materialer og særlige ønsker. Vi står klar til at rådgive dig bedst muligt. så du får et godt, sikkert og smukt resultat.

Hvis du er på farten, er du velkommen til at skrive en mail til os. Beskriv kort, hvad dit byggeprojekt går ud på, hvilke ønsker du har til materialer og hvor stort et areal, som skal renoveres, så kontakt vi dig med et opkald, så vi kan finde en godt løsning sammen.

Vi er her for at hjælpe dig!
 

Sådan gør du:
 

  1. Skriv en kort besked om projektet
  2. En håndværker fra Slagelse kontakt dig
  3. Du får et gratis og uforpligtende tilbud
  4. Vi aftaler tid og sted
  5. Din byggedrøm bliver til virkelighed